Våren är här!

Våren är här!

Äntligen är våren här på riktigt! Det känns så i alla fall, trots att det säkerligen kan falla snö imorgon igen. Den som skulle bli minst förvånad är jag. Den ena dagens vårsol och värme byts under natten ut till minusgrader, snö och frost på vindrutan. Men jag deklarerar härmed i alla fall att våren är här. Här på bloggen gör jag nu mitt officiella vårskrik, ungefär ett sådant som Ronja Rövardotter gjorde.

Apropå Ronja Rövardotter så har jag ju min egen lilla rövare här hemma som växer så vidunderligt mycket. Man skulle nästan kunna tro att barn också växer mer på våren än på vintern. Hur som helst så har hon definitivt lite rövarblod i sig, så enveten, envis och bestämd som hon är. Det är alldeles ljuvligt att se henne förvandlas från en liten klutt till bebis helt utan egna åsikter och kunskap om att hon kan påverka omgivningen till en minst sagt målmedveten liten människa. Det ska i alla fall bli otroligt skönt att mer smidigt kunna gå ut på dagarna i solen, till skillnad från när det är minusgrader och snö. Det kanske är därför jag så hetsigt deklarerar att våren anlänt.

Men nu när det då äntligen är vår ska jag och mina barn hitta på mängder med spännande saker. För det första ska vi fixa och dona i våra rabatter i trädgården. Det finns massa saker som måste ordnas och jag har sett fram emot det i månader. Det lär ju bli mest jag som arbetar, men de små får hänga på. Vi ska också ta promenader runt i kvarteret och också ta bilen till skogen så att de får uppleva skogen på våren. Men det bästa är att vi kan göra allt möjligt, bara det är utomhus. Vi bli alla lite tokiga av att vara instängda stora delar av dagen på grund av väder och temperatur. Det ska bli fantastiskt att komma ut i vårluften.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *