Hitta på saker med ditt barn

Hitta på saker med ditt barn

Att vara föräldraledig är inte alltid en “barnlek”. Är det första gången du är hemma med ett barn så är det mycket att lära och rätt uttröttande ibland. Men det kommer också komma tillfällen då du undrar vad du egentligen ska hitta på. Det går inte att sitta hemma varje dag och ta hand om barnet. Du kommer att vilja gå ut och aktivera både dig själv och ditt barn, så se till att planera saker under dagarna. Om du har svårt att veta vad du ska göra så skriver jag här nedan vad jag själv tänker hitta på och ibland har hittat på när jag varit föräldraledig.

Biblioteket

Om du inte har besökt ett bibliotek med ett barn så är det dags att göra det. Det är en fullständig guldgruva både för dig och lillen. Innan jag fick barn, när jag studerade och ville hitta pluggkänsla på biblioteket så kunde jag störa mig på att det var så många föräldrar med små barn och barnvagnar överallt. Jag förstod inte varför de skulle vara på ett bibliotek och härja. Nu vet jag varför. Det finns fantastiska kryp-in där du kan läsa för ditt barn och mängder med leksaker att leka med.

Barnvagnsbio

En personlig favorit är att ta med sig lillen på bio. Under specifika dagar och på specifika filmer är det tillåtet att ta med sig barnvagnen och barnet till SF. Det är snarare så att det är totalt format så att föräldralediga ska kunna gå på bio med sina barn. Förutom att filmen har en lägre volym än vad biografer vanligtvis har under sina filmer så är det också en paus mitt i filmen. Detta är ett måste eftersom det finns vissa behov som bäbisar har och som inte kan vänta. Det finns till och med mikro och skötplats som man kan använda under filmen. Men det bästa med barnvagnsbio är att träffa andra föräldralediga och dela saker med dem.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *