Mitt liv som modern småbarnsfarsa

Min tandläkare Jönköping skulle bli förbanna om jag…

Min tandläkare Jönköping skulle bli förbanna om jag…

… öppnade ölen med tänderna. Det kanske säger sig själv, men vi ser det på filmer och Internet hela tiden. Det är inte helt ovanlig att tandläkare jönköping får in patienter med spricka tänder då dessa har försökt att öppna ölen med tänderna.

… tuggar på is. Man ska aldrig tugga på is, möjligt vis suga på en bit. Men aldrig tugga, för tänderna är det nästan som att bita i sten.

… använder tänderna som verktyg. Använder du tänderna till att bita av trådar, öppna påsar med mer. Sluta med det genast. Även om tandemaljen är kroppens hårdaste material så är det fortfarande mycket ömtåligt. Använd saxar istället.

… använder tänderna som en tredje hand. Om du har bägge händerna upptagna så är det lätt till att man använder tänderna för att bära till exempel nycklarna. Gör inte det. Det är superlätt att skada tänderna, och belasta inte tänderna med någon som helt tyngd, de kan helt enkelt gå av.

… äter opoppade popcorn i botten av skålen. Popcornkärnor är superhårda och kan med lätthet späcka en tand om du biter i dem. Poppa nya popcorn istället, det tar ju faktiskt inte jättelång tid.

… förvara tandborsten framme i tandborstmuggen. Toaletten är ingen särskilt hygienisk plats. Skölj istället av tandborsten noga och förvara den i ett tandborstfodral. Eller så ställer du in både muggen och tandborsten i badrumsskåpet

… tuggar på saker i tid och otid. Det är vanligt att man har ovanan att tugga på till exempel: pennor, sugrör och tandpetare. Sluta med det. Det sliter på dina tänder i onödan.

… om jag borstar tänderna precis efter när jag: har druckit vi, juice, kaffe eller läsk. Dessa drycker har hög syrahalt, och tandborstning gör tänderna extra känsliga för angrepp. Vänta i minst 45 minuter innan du borstar tänderna.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *