Mitt liv som modern småbarnsfarsa

Dags att köpa förtält?

Dags att köpa förtält?

Sommaren närmar sig och så även husvagnssäsongen. Till husvagnen hör ofta ett förtält till. Därför tänkte jag (som en övermäktig allvetare) ta upp lite saker som kan vara bra att tänka på när det är dags att köpa förtält.

 

  1. Sommar eller vinter?

Kan låta som en konstig sak att börja med, men det knyter samman med en del andra saker också. Det absolut viktigaste att tänka på när man ska köpa förtält är hur man planerar att använda det. Kommer man åka runt mycket eller kommer man vara mycket på samma plats? Dessutom så finns det vissa som kör förtält året runt, vilket innebär att man då också behöver välja om man ska ha ett sommartält eller vintertält. Detta är också viktigt att få reda på eftersom ett så kallat helårstält är mer utvecklat än ett annat tält och därmed kostar mer.

 

  1. Storlek

Ganska självklart för många när det kommer till att köpa förtält är att det gäller att tänka över storleken. Originalstorleken på förtält är ett djup på 2,5m, med sedan olika bredd givetvis beroende på husvagn. Men det finns också större tält som är 3,5m i djup, vilket ger ganska mycket extra yta. För de flesta räcker i många fall 2,5m, men vill man ha lite extra inneutrymme mot lite mindre uteutrymme på sin campingplats kan man absolut gå på 3,5m.

 

  1. A-mått

Det kanske viktigaste för att inte få fel tält är att ha koll på a-måttet. Detta är det mått som avgör om ditt förtält kommer passa på husvagnen eller inte. Många husvagnsmodellers A-mått går att hitta på tillverkarnas hemsidor, men det skadar inte att själv mäta det en gång extra, så man vet att man får rätt tält. När man mäter ska husvagnen stå så plant som möjligt för att få det rätt.

 

Just när man ska till att köpa förtält är detta saker som är bra att tänka på. Det finns naturligtvis fler saker, men jag tycker att dessa är de viktigaste. Man kanske ska slänga en fundering på hur man kan ta hand om tältet med, förvaring och skötsel, men det är mer hur man hanterar tältet när man väl har det. Lycka till med köpet.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *