Tänk färg, tänk textilplatta, tänk doft.Såhär gör du för att redesigna ditt hem.

Tänk färg, tänk textilplatta, tänk doft.Såhär gör du för att redesigna ditt hem.

Analysera hur ditt hem ser ut, och ta dig tid

Samla på prover at alla de slag, tygbitar, någon enstaka textilplatta i en vacker färg och fotografera sådant du tycker är fint. Samla saker när du stöter på dem, på så sätt kommer du att köpa saker du har blivit kär istället för att nöja sig med vad som finns tillgängligt i vissa butiker. Du kan spendera tid på att analysera utseendet och färgerna i ditt rum. Ju mer tid du lägger på att samla saker till ditt hem, ju större kommer din inredningskunskap bli, eftersom du kan förstå vad som fungerar ihop.

Beställ prover

När du har begränsat ditt val och har en bra uppfattning om vad du kan tänkas vilja ha, beställ några prover; en textilplatta, en burk färg, en bit tyd. En halv meter tyg räcker fint för att draperat över stolsryggar och fästa på befintliga gardiner och persienner. När du har testat kommer du att se om du fortfarande är nöjd med dina val efter några dagar. Det här är också ett bra sätt att se hur tyger, en textilplatta eller annat ser ut mot ditt hems befintliga färger.

Var modig med målaridéer

Dagarna med strikta färgregler är över, nyckeln till inredning i modern tid är att anamma färgidén som fungerar för dig. Det finns inga regler som säger att du måste måla dörrkarmar, golvlister och tak i en lysande vit längre – faktiskt hävdar vissa inredare motsatsen! Måla golvlisterna i samma färg som väggarna kan tillexempel bidra till att rummet känns större.

Kom ihåg att mäta är nyckeln

Mät upp dina fönster. Se till att du har rätt mått innan du ens funderar på att beställa persienner eller gardiner.

Lägg till pricken över i:et

Lampskärmar, mattor, kuddar, tavlor, någon udda textilplatta eller växter kan alla göra stor skillnad, men ibland är det svårt att gör detaljarbetet innan du har målat eller tapetserat väggarna och hängt gardinerna. Till och med färgerna på bokryggarna i en bokhylla skapar möjligheter för färgblickfång.

Fyll ett rum med en signaturdoft

Ge ditt hem en signaturdoft, det är otroligt hur mycket detta kan förvandla ditt hem. Lyxhotell med en nyckeldoft att ha genomgående, som sedan blir förknippad med den platsen – anta detta genom att välja din egen signaturdoft för ditt hem.