Tygblöjor eller engångsblöjor

Tygblöjor eller engångsblöjor

På senare tid har jag funderat lite på om det kanske är värt att gå över till tygblöjor från de vanliga engångsblöjorna jag använder just nu och som jag använt sen mitt första barn. Det är en spännande utveckling vi ser, att fler och fler använder sig av tygblöjor istället för engångsblöjor. Förr i tiden så var det tygblöjor som gällde, om ens några blöjor alls. Man slängde inte saker på det sättet vi gör idag. När barnet hade bajsat och kissat i blöjorna så tvättade man dem för att sedan återanvända dem. När länder utvecklades så blev vi mer bekväma av oss. Då började engångsblöjor tillverkas. Nu kan man på ett smidigt sätt slippa handskas med blöjan när den är använd. Man slänger den helt enkelt och tar fram en ny från förpackningen.

Men på senare år har utvecklingen vänt tvärt. Vi har börjat förstå att det inte är bra att vi slänger saker i onödan. Vi har blivit mer miljömedvetna och vill ta vara på de saker vi tillverkar och på jordens resurser. Jag älskar denna utveckling, även om jag är aningen kritisk när det kommer till just blöjor. Om det är någonting jag inte vill återanvända så är det just blöjor. Jag är hellre miljömedveten men resten av livet än med blöjorna. Det är så otroligt skönt att kunna slänga en blöja direkt för att sedan plocka upp en ny. Att istället ha några som ska tvättas, några som ska torkas och sedan en eller två som är redo att användas blir ännu en sak att lägga till vardagsbestyren.

Med det sagt så har jag faktiskt funderat på det lite och har nästan bestämt mig för att testa på det. Många jag har hört pratar väl om det, att det är väldigt mycket mer smidigt än det låter. Jag återkommer med rapport om och när jag har tagit steget på riktigt.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *