Vad kletar vi egentligen in oss i?

Vad kletar vi egentligen in oss i?

Äntligen är sommaren här. Det kändes åtminstone som det när jag tittade ut genom fönstret och såg solen. Så gick jag ut. Och jag hade rätt. Just nu vill jag knappt ens sitta vid datorn, jag vill bara koppla av några minuter i solen medan barnen sover.

Men angående barn och sol. Frun poängterade minsann igår att jag som pappa på heltid borde tänka på att införskaffa solskydd till barnen.

– För du vill väl inte att de ska ha hudcancer innan de har fyllt 30?
– Naturligtvis inte, älskling.
– Du köper väl ekologiskt?
– Eh… klart jag gör. Vad annars?
– Skärp dig! Köp ingen skit bara, tänk på att hudkräm tränger rakt in i kroppen.

Pang!

Varför har jag inte tänkt på det här tidigare? Klart att solskyddsfaktor går in i kroppen. Varken min fru eller jag äter vilket skräp som helst. Ändå har jag inte en enda gång reflekterat över att det vi smörjer in oss med faktiskt går rakt genom huden. Vad hade jag egentligen räknat med? Att allt skulle stanna kvar i ett tjockt lager över hela kroppen?

Jag kunde helt enkelt inte med att sitta hemma idag när det var sol och sedan stilla se på när frun kom hem och upptäckte att ingen av oss hade smort in oss. Var sjutton hittar jag då bra solskyddsfaktor? Och dessutom ekologisk sådan? Jag mindes ett paket från piggabutiken.se som låg hemma en gång, så det fick det bli. När jag fick några minuter över igår, skyndade jag mig in och beställde ekologiskt solskydd från Maria Åkerberg. Och idag kom paketet.

Jag kan knappt vänta på att se hennes reaktion när hon upptäcker att jag faktiskt har smörjt in barnen med solskyddsfaktor på årets första sommardag. Dessutom är den helt ekologisk. Och handlad på nätet.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *