Inför flytten

Inför flytten

Nu är det ju ett tag kvar till flytt för oss men eftersom vi bygger nytt hus innebär det en del planering och val redan nu. Just nu har vi tittat på massor av olika lösningar vad gäller persienner eftersom vi kommer ha en del stora fönster. Det är inte lätt att veta vad man ska ha, speciellt inte eftersom det finns så många olika varianter att välja mellan. Det finns också såklart många olika tillverkare, och vilken kvalitet de olika har är inte lätt att veta. Det är enkelt att kolla på prislappen, som för övrigt varierar kraftig, men det är inte någon garanti för kvaliteten heller har man lärt sig genom åren. Man får helt enkelt läsa på och fråga runt lite för att hitta det optimala, det känns som jag har varit runt i hela Stockholm och hört mig för nu, men har äntligen hittat ett företag som känns rätt.

De klassiska persiennerna är ju den typ av solskydd som är vanliga och fortfarande omtyckta. Dessa persienner är de horisontella lamellerna som man drar upp och ned med ett snöre på sidan. Med dessa persienner kan man täcka halva fönstret om man önskar och dessutom reglera ljusinsläppet genom att vrida lamellerna upp och ned. Detta blev inte de persienner som jag köpte till mitt hus i Stockholm, även om de finns många fördelar med denna typ också.

Jag funderade en del på att köpa rullgardiner. Rullgardiner är verkligen det bästa valet om du vill blockera solljus helt och hållet. Med rullgardiner har du antingen fullt solljus in genom fönstret eller en total avsaknad av solljus. Det är därför jag valde att avstå rullgardiner. Jag har dock rullgardiner i mitt sovrum sedan tidigare och det är verkligen toppen.

De persienner som det slutade med att jag köpte var lamellgardiner. Lamellgardiner dras framför fönsterna vågrätt och i mitt fall från två olika håll. Detta är perfekt eftersom jag har dessa lamellgardiner framför mina stora fönster och altandörr. Det går att variera insläppet av ljus från dessa persienner och jag tycker personligen att de är de absolut stilrenaste och snyggaste alternativen på marknaden. Så lamellgardiner är ett hett tips om du är ute efter nya persienner.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *