Matkassar förenklar livet

Matkassar förenklar livet

Jag älskar att hoppa på nya trender. Speciellt om de passar mig, men även om jag är osäker vill jag gärna testa på det. När några vänner till mig berättade att de hade börjat beställa matkassar på internet så blev jag direkt intresserad. Det var några år sedan nu och handlade då om en matkasse med specifika varor i tillsammans med recept för några maträtter. Helt fantastiskt tyckte de, eftersom de inte var några spontana människor i köket.

Jag har själv haft matkassar på det ovan beskrivna sättet, men numera har jag matkassar på ett annat sätt. Jag går själv in på min leverantör och handlar precis som om jag hade handlat i den fysiska affären. Alla varor finns där, och vissa varor har sänkt pris, precis som det är i den fysiska affären. Det finns egentligen inga skillnader i att handla på detta vis och att handla på klassiskt vi genom att gå runt i mataffären. Resultatet blir det samma.

Men anledningen till att jag har blivit förälskad i denna typ av matkasse är att jag kan handla hemifrån. Det är så otroligt smidigt att kunna handla på kvällen i soffan. Jag kan titta i kylskåpet och i skafferiet och se efter vad det är som saknas och vad jag behöver. Jag kan komma på recept utifrån de varor jag har och lägga till de varor jag saknar. Det blir så mycket mindre mat som slängs eftersom planeringen i matlagningen blir så mycket bättre.

Det enda negativa är priset. Det går inte att komma ifrån att det kostar lite mer att handla på det här viset. Kostnaden för matvarorna är ofta aningen dyrare än i affären och leveransen kostar också en slant. Men eftersom de levererar till dörren den dag och tid jag vill så är differensen i pris enkel att bortse från. Det är värt det. Jag gillar ju att laga mat, så att få recept och varor som passar de medföljande recepten är ingenting för mig. Jag vill välja själv vad jag lagar. Men för de som inte gillar att laga mat eller som har tappat inspiration är detta ett ypperligt alternativ.