Smart förvaring i tvättstuga

Smart förvaring i tvättstuga

Som ni vet så har vi köpt ett hus, ett hus som ännu inte finns. Allt är påskrivet och byggstart blir om några veckor. Äntligen, som vi har längtat! När vi började leta efter hus så kände vi ganska direkt att vi inte ville ha något renoveringsprojekt. Barnen är små och jag och min fru känner oss själva tillräckligt väl för att veta att det troligtvis skulle tära för mycket på vår familjerelation. Det är ju ändå en lång och slitsam process med renovering. När alternativet med nyproduktion dök upp så tog det ett tag att landa i beslutet att bygga nytt, vi hade inte riktigt tänkt i de banorna innan, men när vi väl bestämde oss kände vi oss mycket nöjda med vårt beslut.

Vi börjar dock inse att det är otroligt många val som ska göras. Man tänker ju spontant på roliga val som t.ex. kök och badrum där man ska välja kakel, klinker, luckor och skåp. Men sedan kommer alla andra val som placering av eluttag och spotlights, val av trägolv, handtag, dörrar, lister och så vidare. Det är många val vi ska göra som vi inte hade en tanke på och besluten ska ofta tas ganska så snabbt.

Planering av tvättstuga

Något som vi nu har börjat planera är tvättstugan. Vi har idag tvättmaskin och torktumlare i ena badrummet och det är verkligen inte optimalt med två småbarn. Vi drömmer därför om en stor tvättstuga som kan fungera både som en groventré och tvättstuga. Vi vill ha mycket förvaring för kläder och skor som inte behöver vara framme när det inte är säsong, men även smart förvaring för alla kläder och skor som används dagligen. Det är också så mycket lättare när allting har sin egen plats. Vi har tittat mycket på inspirationsbilder och hittat många smarta lösningar på Pelly Components. Till exempel en tvättkorg på skena som du förvarar inuti ett skåp, förvaringslösningar för tvättmedel och rengöringsprodukter, strykjärnshållare och smart förvaring med trådbackar. Vi ska verkligen planera upp vår tvättstuga så praktiskt det bara går. Få upp all förvaring på väggarna och inuti skåp så att golvytorna blir fria. Det blir nästan som en sport att få till den perfekta förvaringen och just nu så sitter vi mycket på kvällarna och skissar på olika lösningar. Mitt bästa tips efter allt det här skissandet är att titta på olika inspirationsbilder. Vi har tagit det bästa från flera tvättstugor och fått ihop en lösning som passar våra behov men också vår personliga smak.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *