Ska berätta lite om min Omega-klocka

Ska berätta lite om min Omega-klocka

En av klocktillverkarna Omegas mest kända modeller är Omega Seamaster. Jag vill ogärna skryta. Men jag har en Seamaster. Vadårå? Hurså? Äh. Det är en fantastisk klocka på alla sätt och jag har haft den i många år. Om jag någon gång måste skaffa en ny klocka så lär det med stor sannolikhet bli en ny Seamaster – eller Sea-jan som jag kan kallar min egen klocka!

Seaastern är populär bland en mängd olika grupper i samhället och har funnits på marknaden i olika former och med olika funktioner sedan slutet av 40-talet. Omega Seamaster är Omegas vattentåliga klocka, skapad i en tid då alla stora klocktillverkare skulle ha en klocka som tålde vatten och högt tryck från djupa hav. Naturligtvis har klockans vattentåliga funktioner förbättrats något otroligt under de cirka 70 åren som den funnits på marknaden. Idag är Omega Seamaster i princip en dykklocka med många funktioner utöver tåligheten. Bland annat har den ett heliumvalv och vridbar bezel som används för att ta tiden. Med det sagt är det knappast flest dykare som använder Omega Seamaster, det är snarare en häftig vinkel på klockan som används av gemene man.

De olika klockorna inom serien Omega Seamaster ser olika ut och har olika funktioner. En av varianterna är Omega Seamaster 300 M och är från 1996. Storleken på klockan är 41 mm och den har ett urverk som är blått. Klockan fungerar mycket bra till många olika klädesplagg vilket är anledningen till att den används av både kostymnissar och vanliga studenter i ned-dressat läge. Det är relativt mycket text på tavlan, så gillar du inte det är klockan kanske inte något för dig. Någonting som sticker ut med denna Omega Seamaster är dess sekundvisare som har en röd topp. Det är helt enkelt en smaksak vad man tycker om detta. Det blir dock extra spännande att välja och vraka bland alla olika band du kan använda till klockan. Det röda kan både förstöra och förhöja bandet, så välj varsamt. En Omega Seamaster kallas ofta för en prisvärd klocka. Det du får för pengarna är relativt mycket, för att inte tala om den historiska aspekten i att äga en Omega.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *