Tre ska bli noll

Tre ska bli noll

Har ni läst Eleine Eksvärds bok “Medan han lever”? Om inte så gör det! Jag tycker att den här frågan som Eleine nu driver är otroligt viktig och jag blev både äcklad och förskräckt när jag läste hennes bok. Eleine blev sexuellt utnyttjad och trakasserad av sin pappa från att hon var 2 år gammal till att det fortfarande kan hända idag att han skickar en porrfilm till henne. Samtidigt som Eleine berättar om sin egen historia så skriver hon på ett ganska informativt sätt om vårt samhälle idag och hur det ser ut med just sexuellt utnyttjande av barn.

Nu har Eleine startat ett projekt som heter “tre ska bli noll“, vilket innebär att de tre barn i varje klass som enligt statistiken blir sexuellt utnyttjade av en vuxen ska bli noll. Arbetet går ut på att man jobbar med integritet i hela landets förskolor för att barn ska lära sig från en tidig ålder att säga nej och förstå att någonting är fel när de blir utnyttjade. Eleine förstod nämligen inte själv att det hennes pappa gjorde mot henne var fel förrän hon var ganska så gammal och detta pågått under en längre tid.

Jag har donerat pengar till Tre ska bli noll och även pratat med förskolan som mina barn går i om att delta i projektet. Jag tycker att alla borde göra detta NU! För sexuella övergrepp sker inte bara i hemmet utan tyvärr också i skolan.

När vi ändå pratar om det här ämnet så tänkte jag även på sexdockorna som tullen har beslagtagit i Norge. Dessa sexdockor är inte bara otroligt verklighetstrogna utan är utformade som barn. Förstår nu hur äckligt det här är? Jag blir livrädd för vårt samhälle och jag har läst om detta i flera forum. En del menar på att dockorna gör att tröskeln för utnyttjande minskar för de som finner barn sexuellt attraktiva, medan andra menar att det är ett bra sätt för dessa att “behärska sina känslor” och få utlopp på en docka istället för ett riktigt barn. Min tanke är: Vem faan tillverkar sådana här dockor? Förstår ni att det finns människor som TJÄNAR pengar på dessa?

Nä, jag tycker det är otroligt viktigt att vi gör något åt detta och det är inte en dag försent!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *