Semesternöje – Köpa begagnade bildelar

Semesternöje – Köpa begagnade bildelar

Tillbaka på kontoret igen efter några veckors semester. Det känns lite segt men samtidigt skönt att komma tillbaka till rutinerna igen. Jag är en person som trivs bäst när det finns i alla fall lite rutiner. Som småbarnsfar behöver man ju inte ställa väckarklockan för man kommer upp tidigt i alla fall.

Mitt projekt i sommar har varit att hjälpa min svärfar att få igång en gammal Amazon som han köpt väldigt billigt. Det har blivit några vänder till skroten men vi har också upptäckt hur enkelt det är att få tag på begagnade bildelar online, vilket är helt perfekt! Det kan ju vara ett helvete att få tag på originaldelar annars men nu går det väldigt smidigt att bara söka på modellen eller registreringsnumret på bilen så får man upp ett rejält register. Dessutom till väldigt rimliga priser så det har inte varit ett kostsamt projekt, särskilt med tanke på att svärfar enbart gav 5000 för bilen. Nu e det bara lite småpill kvar som ska fixas men annars är den körklar (efter besiktning självklart) och svärfar har lovat mig att få vara med vid jungfrufärden. Men det är väll ett par veckor bort, tar ju lite längre tid nu när man inte har lika mycket tid över.

Det är väldigt roligt att hålla på att fixa med sånt här. Jag är ju egentligen inte särskilt händig av mig (därför vi väljer att bygga hus) och har inte mycket tålamod att läsa på och lära mig, men svärfar är kunnig och har lärt mig otroligt mycket. Det blir ett roligt sätt att umgås på och knyta ytterligare band och på nått vis lockar motorer mig mer än snickeri, kakling, trädgårdsarbete etc. Det är precis lagom att ha ett sånt här litet projekt att fixa med under semestern, så man inte blir alldeles för rastlös. Annars har det varit mycket aktiviteter med familjen under semestern, en tur till Kolmården, badhuset etc.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *