Ekonomiskt oberoende

Ekonomiskt oberoende
Jag hamnade av rena slumpen på en blogg där en man skriver om sin livsstil och sitt val att förhålla sig till pengar på ett väldigt speciellt vis. Han var gift och hade några barn, men hade lyckats pensionera sig redan vid cirka 40 års ålder. Och inte nog med det, hans fru hade också pensionerat sig vid samma ålder. Detta genom att leva på ett vis som gjorde att de kunde lägga undan så mycket av sin lön för att sedan pensionera sig och leva på de undanlagda pengarna resterande åren av sina liv.

Det första jag tänkte på när jag läste detta var hur de egentligen levde sina liv. De har några barn och jag tänkte genast på dem och om de mår bra. Men faktum är att mycket av bloggen och det som skrivs handlar om en livsstil och inte om pengarna i sig. De slösar absolut inte på pengar, men de är inte så snåla som det låter. Barnen får lära sig att leva på detta sätt och naturligtvis hade de problem med ett barn som var i tonåren, men vem har inte det egentligen. Bloggen handlar mycket om att människor inte kan njuta av vad de har utan måste hitta annat hela tiden. Ett klassiskt exempel på detta och som jag minns väl var att alla segelbåtar som står på bryggorna när det är soligt står där eftersom ägarna är i Italien och semestrar. Välj det ena livssättet och utnyttja det!

Jag gillade verkligen denna blogg och kommer följa den. Jag minns inte helt och hållet hur stor del av deras gemensamma lön som de sparade varje månad, men jag tror det var ungefär 75 %. Jag är glad jag kan lägga undan 10 % av min lön, men jag kommer definitivt att försöka göra det mer noggrant framöver.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *