Att städa eller icke städa

Att städa eller icke städa

Det finns många som tycker om städning. Det är roligt att se när saker och ting blir renare. Det snabba resultatet är tilltalande! Tyvärr finns det ännu fler som verkligen avskyr städning. Det anses av många vara det tråkigaste som finns. Detta är ofattbart och måste förändras! För det är ju faktiskt så att alla måste förhålla sig till städning, annars lever vi i smutsiga hem. Här nedan kommer några enkla tips för klassiska situationer inom städning.

Svåra fläckar

Råkar du dricka för mycket vin lyckas inte balansera glaset tillräckligt så kan det uppstå en hemsk fläck. Vinfläckar anses vara en av de värsta sorterna, men om man är snabb på pucken så går det att få bort. Låt fläcken rinna under nästintill kokande vatten. Strö sedan salt över fläcken och gör detta lite då och då under några timmar. När du sedan tvättar så ska du se att vinet är borta. Städning blir så mycket enklare med rätt kunskap! En annan rackare till fläck är stearin. Här är tricket att använda kyla istället för att använda värme som med vinfläcken. Stoppa in tyget som har en stearinfläck i frysen och ta sedan ut och bryt loss stearinet.

Men städning är så mycket mer än fläckar.

Den allmänna städningen är den som är minst omtyckt. Här finns flera saker att tänka på för att göra städning roligt, eller i alla fall mindre tråkigt. Städa oftare och mindre så slipper du det där berget och en hel lördag förstörd. Sätt på musik och ta fram ett glas vin. Städa tillsammans med alla i hemmet. Då går det fortare och blir roligare, det är ju faktiskt så att ni är fler som bor i hemmet. Låt barnen få sin beskärda del av städningen, det skadar absolut inte. Sist men inte minst så är dåliga verktyg en riktig städnings-dödare. Skaffa bra städprodukter.

Tid över för annat

Sen finns de ju dem som känner att de vill lägga tiden på andra saker och då e det tur att det finns städservice. Min syster som bor i Borås är en sådan person som avskyr att städa. Jag minns när vi var små, jag hade ordning och reda medan syran hade ett bombnedslag. Hon har anlitat en städfirma i Borås som hon trivs väldigt bra med, så om du bor i trakterna Borås, Jönköping och Skövde så kan jag i hennes vägnar rekommendera Skaraborgs städ.