Snart e det flyttdags!

Snart e det flyttdags!

Vår flytt kryper närmare och närmare. Sedan vi bestämde oss för att flytta har det varit lite av en bergochdalbana. Först var vi på visningar och hittade ett hus vi tyckte om. Som ni tidigare läst så vann vi till och med budgivningen men drog tillbaka det eftersom det inte kändes helt rätt. Efter det började vi tänka på vi skulle kunna bygga nytt hus, men vi idé var att det var alldeles för dyrt för oss. Så var ju inte fallet, utan det beror faktiskt helt på vilket typ av hus man vill bygga. När vi upptäckte att nyproduktion och nyckelfärdiga hus inte var utanför vår budgets räckhåll så blev det hela mycket roligare.

En sida som man kan använda när man letar efter nybyggda hus är http://husvisningar.se/ som samlar mängder med färdigbyggda hos på en och samma plats. Dessutom ger de en information i form av nummer till säljare, bilder och ibland priser eller annat viktigt. Detta kan vara mycket värt att kolla upp om ni är ute efter färdiga husbyggen.

Det finns naturligtvis fördelar med att köpa begagnade villor också. Det är ju faktiskt det absolut vanligaste husköpen och ingenting om per automatik är det sämre alternativet, trots att vi inte riktigt fastnade för det. Man kan hitta fantastiskt fina hus som verkligen passar en och ens familj hur bra som helst. Det kan dessutom vara mycket billigare att köpa begagnat. En annan stor fördel med att köpa begagnat är ju att man får flytta in så mycket tidigare än om man ska bygga ett nytt från grunden. Vi har ju fått vänta väldigt länge på att få flytta, vilket vi självklart helst hade sluppit. Men nackdelarna med att köpa begagnat hus var för stora tyckte vi, och valde därför att satsa på nyproduktion.