Bilskrot och den försvunna premien

Bilskrot och den försvunna premien

Det är alltid fulle rulle hos familjen Englund. Förra veckan gick diskmaskinen sönder. Det var bara att direkt åka iväg till närmaste butik och köpa en ny diskmaskin. Med en massa småbarn i huset tenderar disken att snabbt hopa sig nämligen. Detta var förra veckan. Denna veckan gick den gamla bilen sönder. Bilen har inget säljvärde och det är bara att bogsera iväg bilen för bilskrot.

Förr kunde man få betalt för att lämna in bilen för bilskrot. I många länder finns detta fortfarande kvar, men inte i Sverige. Det var redan 2007 som Sverige slutade med denna praxis. En premie var då en summa pengar som man får utbetalt om man väljer att skrota sin bil. Det har debatterats fram och tillbaka vid vissa tillfällen ifall det ska införas igen, men utan effekt hittills.

Bilskrot och bildemontering

Jag hade helt missat detta kan jag ärligt säga. Jag åkte till skroten för att lösa hela processen med bilen här i veckan med både förväntningar och förhoppningar att få en tusenlapp eller två. Men där gick jag bet! Inga tusenlappar fick jag för bilen som blev till bilskrot. Däremot blev jag av med bilen. Det var ju bra.

Ta hand om miljön för barnens skull

Om det är något som jag börjat tänka på allt mer och mer efter att jag blivit pappa så är det miljön. Vad är det för planet och miljö som vi efterlämnar åt våra barn. Det gäller att sätta ett bra exempel för sina barn. Därför tog jag med barnen till skroten så att de kunde se hur bilen blev till bilskrot. Hur de kan omhänderta alla miljöfarliga ämnen ur en bil är jätteintressant ur ett miljöperspektiv.

Dessutom var det kul för de små barnen att säga hejdå till den gamla bilen. Det var lite sorg hos barnen i ett par dagar, men den försvann snabbt när barnen fick säga ”hej” till den nya bilen!