Fattiga Riddare för stora och små.
Söndagsförmiddagar är lugna hemma hos familjen Englund. Vi brukar ligga kvar en stund i sängen och titta på paddan innan vi går upp för att laga en lite lyxigare frukost. En stående favorit som söndagsfrukost hos oss är fattiga riddare, det är så smidigt att göra och de sista torra brödskivorna från veckan går åt.
Så här gör jag (4 portioner):
Vispa 1,5dl mjölk med samma mängd vetemjöl, ett ägg och lite salt. I ett fat blandar du kanel och socker. Doppa sedan brödskivor (bäst med ljust bröd) i äggblandningen och vänd dem i socker och kanel. Stek i rejält med smör tills de får en gyllene yta. Ha lite koll bara eftersom sockret lätt kan brännas vid.
Vi brukar ha bär till, men det funkar med både keso, grädde, sylt och nutella också. Till barnen brukar jag skiva upp brödet i stavar så det blir lättare att äta för dem.