Hemligheten för att få de perfekta pannkakorna

Hemligheten för att få de perfekta pannkakorna

Imorgon är det torsdag igen och det betyder som vanligt pannkakor hemma hos oss. Barnen älskar pannkakor och jag är nästan lika barnsligt förtjust i pannkakor jag också. Jag tycker inte om att skryta om min matlagning, men jag tänkte ändå att ni vill veta hur jag gör mina patenterat perfekta pannkakor.

Jämfört med alla andra recept på pannkakor finns det en liten hemlighet som gör att de blir perfekta, oavsett om det är vanliga svenska pannkakor eller om det är den något tjockare amerikanska varianten. Skillnaden är bakpulvret som får pannkakorna att växa på höjden. Hemligheten är att använda ett extra ägg och att hälla i flytande smör- och rapsolja direkt i smeten. Ägget gör att pannkakorna håller ihop bättre och smöret gör att de blir lättare att lossa från pannan utan att de går sönder.

Mitt recept på perfekta pannkakor

Det här behöver du:

  • 4 ägg
  • 6 dl standardmjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 3 msk smör- & rapsolja

Börja med att vispa ihop tre av äggen tillsammans med mjölken. Tillsätt sedan vetemjöl i omgångar och vispa ihop till en smet. När allt mjöl är iblandat, knäck i det sista ägget, tillsätt salt samt smör- & rapsolja.

Stek pannkakorna på medelhög värme, gärna i en gjutjärnspanna. Droppa i en klick smör i mitten av pannan och häll sedan smeten mitt på denna smörklick och lätt det flyta ut därifrån till att täcka hela pannan.

Servera barnen med glädje och njut av maten!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *